Nieuwe gids Biobased Isoleren met 170 bedrijven

Nieuwe gids Biobased Isoleren met 170 bedrijven

Nieuwe gids Biobased Isoleren met 170 bedrijven

Alternatieven voor Isolatie

Holland Houtland heeft een gids Biobased Isoleren uitgebracht met ervaringsverhalen, keuzemogelijkheden, tips en uitleg. Het moet de opgave om miljoenen huizen duurzaam beter te isoleren in Nederland makkelijker maken stelt de netwerkorganisatie.

Status:

Afgerond

Looptijd:

2023-heden

Organisaties:

Holland Houtland

Documenten

Het naslagwerk telt 100 pagina’s over biobased isoleren en 170 biobased bedrijven. Tweede Kamerlid Pieter Grinwis (ChristenUnie) heeft het eerste exemplaar in ontvangst genomen. Chantal van Schaik en Sandra Nap van Holland Houtland hebben de gids uitgebracht. ,,Een jaar geleden begon mijn collega Chantal van Schaik bij de gemeente Amsterdam als kwartiermaker biobased isoleren. Ze kreeg meteen het idee: er is zoveel kennis, er zijn zoveel bedrijven en er zijn zoveel voordelen aan biobased isoleren. Waarom weet niet heel Nederland dit? Laten we dat veranderen!’’, zegt haar collega Sandra Nap.

,,Daarom is deze gids er nu. 100 procent over biobased isoleren en als een soort gouden gids, die de lezer met de 170 bedrijven verbindt. Deze is bedoeld voor alle opdrachtgevers van particulier tot projectontwikkelaar voor na-isolatie, maar ook voor al die professionals in de energietransitie en bouw van aannemer tot energiecoach.’’

Genoeg materialen beschikbaar

In de gids wordt verteld waar de materialen te koop zijn in Nederland en waar aannemers zijn te vinden. De gids vermeldt 74 isolatieproducten, -matten, -platen of inblaasisolatie. Ruim 50 producten zijn zowel geschikt voor dak-, gevel- als vloerisolatie. Anders dan verwacht, zegt Holland Houtland, is het biobased materiaal nu al in ruime mate beschikbaar om aan de isolatievraag in ons land te voldoen.

De gids is mede mogelijk gemaakt door subsidies van de provincie Gelderland en het ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

‘Educational concultancy'

Holland Houtland opereert als een netwerkorganisatie. Alle programma’s die Holland Houtland uitvoert, doet zij in samenwerking. ,,Dat vinden wij belangrijk omdat we daarmee onze kennis en ervaringen delen, maar ook om zo aanvullende expertise in huis te halen.
Voor de begeleiding van gemeenten, woningbouwcorporaties, bedrijven en (financiële) instellingen vullen we aan en ondersteunen we met wat wij noemen educational consultancy’’. Wij bieden onze kennis van materiaal en financiering, proces en gedrag aan zodat de organisatie zelf aan het stuur staat van de transitie. Maatwerk met impact, gebaseerd op ons onderzoek en onze tools.’’


Status:

Afgerond

Looptijd:

2023-heden

Organisaties:

Holland Houtland

Documenten