Nationaal Kenniscentrum Biobased Bouwen (NKBB)

Nationaal Kenniscentrum Biobased Bouwen (NKBB)

Nationaal Kenniscentrum Biobased Bouwen (NKBB)

maandag 8 juli 2024

Er is een Nationaal Kenniscentrum Biobased Bouw gelanceerd om biobased bouwen te versnellen. Het gaat de kloof tussen theorie en praktijk overbruggen en vloeit voort uit de Nationale Aanpak Biobased Bouwen van vier ministeries.

Het NKBB draagt bij aan het overbruggen van de kloof tussen theorie en praktijk (boeren en bouwers), faciliteert in snelle, gemakkelijke toegang tot kennis die wordt opgedaan onder koplopers en verbindt experts die aan de slag willen met biobased bouw. Het NKBB is gevestigd in Almere, provincie Flevoland, een regio waar met projecten als de gebiedsontwikkeling van ZuiderC in Lelystad, gebouwd wordt aan de samenleving van de toekomst.

Land tot pand

Het NKBB ontwikkelt kennis en programmeert in samenwerking met Building Balance, de uitvoeringsorganisatie van de Nationale Aanpak Biobased Bouwen. Building Balance start, en ondersteunt zelfstandige, regionale en landelijke ketens van land tot pand en draagt bij aan het creëren van de marktcondities waarmee de kans op versnelling en opschaling wordt vergroot.

Kennisbank

Meer informatie over het NKBB is te vinden op nkbb.org. Hierop is een kennisbank beschikbaar en een projectenmonitor waarin biobased projecten in Nederland in een visualisatie worden weergegeven.