Dutch Design Week

Dutch Design Week

Dutch Design Week

dinsdag 26 september 2023

Door: Ellen Lengkeek

Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven zijn er opnieuw diverse projecten te zien rond het thema biobased bouwen.

Ook dit jaar is Biobased Creations creatief leider van de Embassy Circulair & Biobased Building tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Te zien is onder meer de tentoonstelling 'Possible Landscapes, regeneratieve landschappen van vandaag en morgen'. Hierin wordt stilgestaan bij mogelijke nieuwe biobased (bouw)ketens en de kansen die deze bieden om de kwaliteit van leven voor mens, dier en natuur te verbeteren.

'Welke gewassen kun je in Nederland verbouwen en welke (bouw)materialen kun je hiervan maken? In samenwerking met Building Balance laten we zien hoe de keten eruitziet', aldus de organisatie. De bezoeker wordt ook meegenomen in de mogelijkheden voor een vernat hoogveengebied in de Peel en de mogelijkheden van hoge zandgronden in de Achterhoek. De Embassy vertelt ook over ambities voor de komende jaren.

Je vindt de Embassy van 21 tot en met 29 oktober 2023 in een kas op het vrij toegankelijke Ketelplein, met 7000 vierkante meter een van de grootste buitenlocaties van DDW. Zie ddw.nl