Doe mee: Enquete over ruimte voor circulaire bedrijven

Doe mee: Enquete over ruimte voor circulaire bedrijven

Doe mee: Enquete over ruimte voor circulaire bedrijven

maandag 5 augustus 2024

Ellen Lengkeek

Zeker omdat ook de provincie Zuid-Holland kampt met ruimtegebrek vragen we om aandacht voor deze enquete van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Het ministerie wil zo beter inzicht krijgen wat circulaire bedrijven precies nodig hebben op hun locatie om zich te ontwikkelen, en welke knelpunten zij ervaren.

Waar gaat het onderzoek over?

Nederland heeft nationale en Europese doelstellingen om tot 2050 circulair te worden. Dit kan door vermindering van grondstoffengebruik, vervanging door alternatieve grondstoffen, verlenging van levensduur van producten en hoogwaardige verwerking van materialen. Bedrijven spelen hierbij vanzelfsprekend een zeer belangrijke rol. Om bedrijventerreinen in Nederland zo goed mogelijk in te richten voor het stimuleren van circulaire activiteiten, is meer kennis nodig over wat bedrijven daarvoor nodig hebben. Welke locatiekenmerken zijn voor hen het belangrijkst?

Wie doet het onderzoek?

Het onderzoek wordt onafhankelijk uitgevoerd door het Erasmus Centre for Urban, Port & Transport Economics, samen met Rienstra beleidsonderzoek. Het onderzoek wordt gefinancierd door de Rijksoverheid (Ministerie van Binnenlandse Zaken in samenwerking met Economische Zaken & Klimaat, en Infrastructuur & Waterstaat).

Wat kan je verwachten?

De online enquête bestaat uit meerkeuze en open vragen en kan worden ingevuld tot en met 31 augustus 2024. Alle informatie wordt anoniem verwerkt. De uitkomsten van de studie zijn openbaar toegankelijk vanaf oktober 2024. Meer informatie over privacy e.d. zijn te vinden in de bijlage in de online enquête. Heb je een vraag? Stel deze dan aan de projectleider: Dr. Merten Nefs (Erasmus UPT), nefs@ese.eur.nl