Ecologisch Isoleren Kopersgids met 45 vakspecialisten

Ecologisch Isoleren Kopersgids met 45 vakspecialisten

Ecologisch Isoleren Kopersgids met 45 vakspecialisten

Alternatieven voor Isolatie

Architect Joost van der Waal startte het ecologisch isolatiebedrijf Isoleerbewust. Hij bracht een gids uit over biobased isolatie-materialen, waarin inmiddels 45 vakspecialisten in Nederland zijn opgenomen.

Status:

Lopend

Looptijd:

2022-heden

Organisaties:

Isoleerbewust

Documenten

Ecologisch Isoleren Kopersgids

In het e-book schrijft Joost van der Waal over ecologische materialen voor het isoleren van woningen. Hij noemt de voor- en nadelen van verschillende materialen. Ook geeft hij praktische informatie over een netwerk van inmiddels 45 vakspecialisten die zich met ecologisch isoleren bezighouden.

,,Meer woningeigenaren dan ooit willen hun woning ecologisch isoleren. Omdat ze hun ecologische voetafdruk drastisch willen verlagen, maar niet ten koste van hun gezondheid of de planeet”, weet Joost van der Waal. ,,Ecologisch of beter gezegd biobased isoleren is isoleren met natuurlijk gegroeide grondstoffen, zoals hennep, vlas, houtvezel, stro en miscanthus. De isolatiematerialen worden veelal gemaakt van reststromen uit houtzagerijen met duurzaam beheerde bossen of land- en tuinbouw. De mogelijkheden zijn legio. Denk aan isolatiematten van hennep, houtvezel, vlas, gras. En inblaasisolatie van: stro, miscanthus, houtvezel, hennep en cellulose.’’

Een groeiend ecologisch isolatiecollectief

,,Ik weet uit de praktijk dat het voor veel mensen niet meevalt om een lokale aannemer te vinden die hun woning ecologisch isoleert. Daarom ben ik dit bedrijf gestart en daaraan verbonden een platform en de praktische gids. Sinds een halfjaar verbinden we iedereen aan een lokale ecologisch isoleerder. Het is een groeiend ecologisch isolatiecollectief. We denken ecologisch, gezond en lokaal. Zo kun jij ervan uitgaan dat je woning geïsoleerd wordt door een lokale vakspecialist met de grootst mogelijke positieve milieu-impact. Door het hele land staan al 45 vakmensen klaar voor het uitvoeren van ecologisch isolatieprojecten.

Gemotiveerd door klus in Zweden

,,Ik volgde verschillende cursussen en workshops in met name België over ecologische isolatie. En in 2020 ging ik een vriend in Zweden helpen om zijn gastenverblijf ecologisch te isoleren. Dit gaf mij precies het zetje en vertrouwen dat ik nodig had om mijn eigen ecologische isolatiebedrijf op te richten.’’ isoleren is nu nog iets duurder dan isoleren met glaswol. Vergeleken met synthetische isolatie is ecologisch veelal al goedkoper.

Meer weten over ecologisch isoleren? Download hier de Ecologisch Isoleren Kopersgids

Zie ook: isoleerbewust.nl

foto materialen: Jacqueline FuijkschotStatus:

Lopend

Looptijd:

2022-heden

Organisaties:

Isoleerbewust

Documenten